Haber

Adana’da Suç Örgütüne Operasyon: 12 Şüpheli Tutuklandı

Adana merkezli 9 ilde çıkar amaçlı hata örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 zanlı tutuklandı.

150 milyon lira ayçiçek yağı satma vaadiyle yurtdışındaki bazı firmaları dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 37 zanlının işlemleri devam ediyor. tamamlandı.

Şüphelilerden 6’sı savcılığın talimatıyla emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğerleri adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi hakimliğe sevk edilen zanlılardan, suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen Sait Y. ile oğlu Mehmet Türbe Y’nin de aralarında bulunduğu 12 zanlı tutuklanırken, 19’u serbest bırakıldı. gözetim kuralına tabidir.

Polis, adreslerine ulaşamayan 12 zanlıyı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Operasyon

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, bir Fransız şirketinin yaklaşık 8 ay önce 2.5 milyon dolar ve 3.5 milyon euro dolandırdıklarını şikayet etmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 49 zanlı hakkında tutuklama kararı verdi.

KOM Şube ekipleri, suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen Sait Y. ile oğlu Mehmet Türbe Y’nin de aralarında bulunduğu 37 zanlıyı “nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan doğan malvarlığını aklama” iddiasıyla gözaltına aldı. Adana merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdiler.

Zanlıların adres ve araçlarında yapılan aramalarda 5 altın yüzük, 13 kol saati, 19 bin euro, 15 bin dolar, 16 çeyrek altın ve 23 bilezik, 2 tespih, küpe, pandantif ile çok sayıda senet ve ödeme makbuzu ele geçirildi. ele geçirildi.

Öte yandan zanlıların adliyeden alınmak üzere tahsil edilen hesaplarındaki 50 milyon lira ile İstanbul, Mersin ve Şırnak’ta 7 daire, 5 araç ve 763 metrekare arsa üzerinde tedbir kararı verildiği bildirildi. hata.

eynesil-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu