Ekonomi

Allianz Grubu UNICEF ile birlikte deprem bölgesini ziyaret etti

Allianz Cluster İcra Kurulu Başkanı (CEO) Oliver Bäte, 6 Şubat depreminin ardından UNICEF’in desteğiyle yeni eğitim-öğretim yılına başlayan Kahramanmaraş’taki okulu ve UNICEF’in faaliyet gösterdiği konteyner kentini ziyaret etti.

Allianz’dan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetle birlikte 100. yılını kutlayan Allianz Türkiye’yi ziyaret eden Allianz Grup CEO’su Oliver Bäte, 6 Şubat depreminden etkilenen Kahramanmaraş’a giderek yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Bäte, UNICEF’in desteğiyle yeni eğitim-öğretim yılına başlayan Şehit Fatih Gök İlköğretim Okulu’nu, Koç Umut konteyner kentini ve UNICEF’in kentteki “Birlikte” Çocuk, Ergen ve Aile Destek Merkezi’ni ziyaret etti. Ülkeyi sarsan deprem felaketinin ardından Allianz Grubu, bölgedeki yardım çalışmalarına destek olmak için bir fon oluşturarak, depremden etkilenen çocukların yaralarının iyileşmesine destek olmak amacıyla UNICEF’e yaklaşık 1 milyon euro aktardı.

Ziyarette Oliver Bäte’ye Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan ve UNICEF Almanya Yönetim Kurulu Lideri Georg Graf Waldersee eşlik etti. Bölgedeki depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten heyet, ayrıca UNICEF’in Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) işbirliğiyle yürüttüğü çocuklara yönelik psikososyal destek faaliyetlerini de gözlemleme fırsatı buldu.

“UNICEF ile işbirliğimizin özellikle gelecek nesil gençler için çok değerli olduğunu biliyoruz.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Allianz Grup CEO’su Oliver Bäte, bu ziyaret sırasında depremin yarattığı yıkımın yanı sıra çalışanlarının ve iş ortaklarının desteğiyle yürütülen onarım çalışmalarını da gözlemlediğini belirterek, şunları söyledi:

“Allianz tarihinin en büyük yardım paketlerinden biri olan 6 milyon avroluk katkımızın ardından yapılan bu ziyaret, misyonumuzu yerine getirdiğimize ve gerçekten değerli olana, yani Türkiye’deki mağdurlara yardım etmeye öncelik verdiğimize olan güvenimi tazeledi. İyileşmeye giden yol uzun olsa da “UNICEF ile işbirliğimizin özellikle gelecek nesil gençler için çok değerli olduğunu biliyoruz. Yeniden yapılanma sürecinde de depremzedelere ve Türkiye’de yaşayan herkese olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. Allianz Kümelenmesi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutlarken, Allianz Türkiye Şark Sigorta ile başlayan asırlık yolculuğumuzda büyük bir gururla, halkımızın ve verdiğimiz sözlerin bilinciyle hareket ediyoruz. Müşterilerimize işimizin merkezinde yer veriyoruz. Depremzedelerle bir araya gelmek ve desteğimizi sahada görmek, toplumda üstlendiğimiz rolün önemini daha da pekiştiriyor.

UNICEF’in ilk günden bu yana hükümet ve sivil toplum ortaklarıyla birlikte Türkiye’nin 11 ilinde depremden etkilenen çocuklara ve ailelerine destek sağlamak için çalıştığını belirten Bäte, “Çalışma kapsamında 100’den fazla ilde, Bugüne kadar 390 bin çocuğa erken çocukluk eğitimi de dahil olmak üzere örgün ve yaygın eğitim verildi.” “Eğitime erişim sağlandı. 58 çocuk, ergen ve aile destek merkezi aracılığıyla 500 binin üzerinde çocuk ve bakıcıya ruh sağlığının korunması ve psikososyal destek sağlandı.” sözlerini kullandı.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, UNICEF olarak Allianz’ın verdiği destekten son derece memnun olduklarını belirterek, “Allianz ile yaptığımız işbirliği, depremden etkilenen bölgelerdeki çocukların ihtiyaç duyduğu eğitim ve psikososyal desteğin sağlanmasına yönelik çabalarımızı güçlendirdi. Allianz gibi bağışçılarımıza cömert desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.Bu sayede 1,3 milyondan fazla çocuk ve aileye ihtiyaç duyulan insani desteği sağlamayı başardık. Allianz gibi özel sektör kuruluşlarıyla çalışmak, farklı bakış açılarının ve girişimlerin yayılmasına, birbirini etkilemesine ve güçlendirmesine olanak tanımış, trajik depremler sonrasında çocukların karşılaştığı zorluklara hızlı bir çözüm sunmuştur.” değerlendirmesini yaptı.

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, depremin ilk gününden bu yana yardım çalışmalarına kesintisiz desteklerini sürdürdüklerini belirterek, “Yardım çalışmalarına hep birlikte katkı sağlamak amacıyla sağladığımız kaynaklarla UNICEF dahil birçok kuruma destek verdik. Allianz Grubu ile gelecek nesillere destek olduk.” “Sorumluluğumuzun ötesine geçerek UNICEF iş birliğiyle deprem bölgesindeki çocukların yaralarının sarılmasına büyük önem veriyoruz. Yapılan çalışmaların ne kadar değerli olduğunu bu ziyaretle gördük. Yardım yapan herkese şükranlarımı sunuyorum. Burada 7 aydır gece gündüz çalışan ve büyük emek veren gruplar var.” Bir açıklama yaptı.

candirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu