Haber

Amasya’da meslek lisesi öğrencileri ürettikleri 150 bin ekmeği deprem bölgesine gönderdi

Amasya’da meslek lisesi öğrencileri, okul atölyelerinde üretilen 150 bin adet ekmeği valiliğin koordinasyonunda deprem bölgesine gönderdi.

Deprem bölgesindeki ekmek ihtiyacını karşılamak isteyen Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, depremin ilk gününde faaliyete geçirdikleri okullarındaki ekmek atölyesinde ürettikleri 150 bin ekmeği paketledi. , depremden etkilenen Gaziantep ve Malatya’ya teslim etti.

Öğrenciler tarafından AFAD’a ulaştırılan ekmekler, bölgede Kızılay ve STK’lar tarafından kurulan aşevlerine dağıtılıyor.

Konuyla ilgili Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Amasya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve yurt görevlileri tarafından hazırlanan 150 bin ekmek deprem bölgesinde vatandaşlarımıza teslim edildi. Öğrencilerimiz üretmeye devam ediyor. 7/24 çalışarak ekmek atölyesi.” terim kullanıldı.

Depremzedeler için kıyafet üretiyorlar

Amasya Şehit Mehmet Gök Halk Eğitim Merkezi ve Şehit Aziz Sağlam İmam Hatip Ortaokulu Kurs Merkezi’nde usta öğreticiler, kursiyerler ve gönüllüler tarafından dikilen eşofman, iç çamaşırı, hırka, atkı, bere ve eldivenler deprem bölgesindeki mağdurlara teslim edildi.

Üretilen eserlerin Kızılay koordinasyonunda bölgeye teslim edildiği ve üretimin devam ettiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu