Ekonomi

Borsa günü yüzde 1,05 yükselişle tamamladı.

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 56,49 puan artarken, toplam işlem hacmi 86,4 milyar TL oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 7,84, holding endeksi ise yüzde 2,39 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık olurken, madencilik %3,06 ile en çok kaybeden oldu.

Analistler, Fed Lideri Jerome Powell’ın ABD Senatosu’ndaki açıklamalarında “şahin” havasının öne çıkmasıyla küresel borsalarda dalgalı bir seyir gözlendiğini belirtti.

ABD’de özel sektör istihdamı

ADP Araştırma Enstitüsü’nün ulusal istihdam raporuna göre, ABD’de özel sektör istihdamı Şubat ayında piyasa beklentilerinin üzerinde 242 bin arttı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Powell’ın açıklamaları ve özel şube istihdamına ilişkin verilerle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu ayki toplantısında 50 baz puan faiz artırımı yapma olasılığı yüzde 74 olurken, ABD Merkez Bankası’nın kuracağı fiyatlama da yüzde 74 oldu. yüzde 6’ya kadar çıkabilen nihai faiz oranı güç kazandı.

Powell’ın açıklamaları piyasaların odağında

Powell’ın bugün Temsilciler Meclisi’nde yaptığı açıklamalarda, piyasaların odak noktasında Fed’in Bej Kitap Raporu’nun yer aldığını söyleyen analistler, piyasalardaki oynaklığın devam edebileceğini söylediler.

Analistler, yarın veri gündeminde yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında Japonya’da büyüme, Çin’de enflasyon ve ABD’de haftalık işsizlik başvurularının ön plana çıkacağını söyledi. 5.600 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Altının kilogramı 1 milyon 125 bin 500 liraya düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) standart altının kilogramı 1 milyon 125 bin 500 liraya geriledi.

Altın piyasasında en düşük 1 milyon 98 bin lirayı, en yüksek 1 milyon 126 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı bir öncekine göre yüzde 1,19 düşüşle günü 1 milyon 125 bin 500 liradan kapattı. kapanış.

Altın piyasasında bugün

KMKTP’de, bünyesinde gerçekleşen toplam işlem hacmi 6 milyar 83 milyon 426 bin 576,48 lira, işlem ölçüsü ise 5.510,60 kilogram oldu.

Tüm metallerde toplam işlem hacmi 6 milyar 207 milyon 850 bin 864,54 lira oldu.

Altın borsasında bugün en çok işlem yapan kurumlar İstanbul Altın Rafinerisi, IAR Döviz ve Kıymetli Madenler, Uğuras Kıymetli Madenler, NMGlobal Kıymetli Madenler ve Troy Kıymetli Madenler olarak sıralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu