Ekonomi

DS Automobiles ilk çeyrekte satışlarını dört katına çıkardı

DS Automobiles, yılın ilk çeyreğinde satışlarını 2022’nin aynı dönemine göre dört kat artırarak 717 adede çıkardı.

DS Automobiles tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, yükselen satış grafiğini satış adetlerine yansıtmaya devam ediyor.

Mart ayında bu alanda büyük bir ivme kazanan DS Automobiles, yılın ilk çeyreğinde satışlarını 2022’nin aynı dönemine göre dört katına çıkararak toplam 717 adet satışa ulaştı. Artan satış rakamlarıyla premium segmentteki payını yüzde 257 artıran DS Automobiles, bu segmentteki pazar payını yüzde 1,6’dan yüzde 4,1’e çıkardı.

Markanın bu sonuçlara ulaşmasında etkin rol oynayan premium SUV modeli yeni DS 7, DS 7 Crossback olarak geçen yılın ilk çeyreğinde 134 adet olan satış rakamını 2023’ün aynı döneminde 546 adede çıkardı. yüzde 400’den fazla artışla. Bu sonuçlarla birlikte yeni DS 7’nin segmentteki payı yüzde 4,7’den yüzde 15,6’ya yükseldi.

“Yeni DS 7’ye büyük ilgi var”

Açıklamada görüşlerine yer verilen DS Türkiye Genel Müdürü Selim Eskinazi, geçen yılın ilk çeyreğinde toplam 179 adet satış gerçekleştirdiklerini belirterek, 2022 sonunda tanıttıkları yeni DS 7’nin ciddi bir fark yaratmaya devam ettiğini söyledi. satışa katkı.

Geçen yıl ilk çeyrekte satılan DS 7 Crossback sayısının yüzde 55’ine ulaştıklarını kaydeden Eskinazi, şunları kaydetti:

“2023’ün ilk çeyreğinde 546 adet yeni DS 7 sattık. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam binek otomobil pazarı 175 bin 421 adete ulaşırken, 2022’nin aynı döneminde 116 bin 834 adet satıldı. Geçen yılın ilk çeyreğinde 11 bin 167 araç satıldı.”Bu yılın aynı döneminde premium otomobil satışı 17 bin 404’e ulaştı. DS Automobiles olarak büyüyen pazardan çok daha hızlı büyüdük. DS Automobiles, premium pazarda 717 adet satışla geçen yılın ilk çeyreğine göre güçlü bir büyüme kaydetti.”

Yeni DS 7’nin lansmanı ile model bazında satışların 4 katına çıktığını belirten Eskinazi, ilk çeyrek sonuçlarına göre DS 7 e-Tense ile PHEV segmentinde lider konumda olduklarını belirtti.

Türkiye’de yeni DS 7’ye büyük ilgi olduğunu ifade eden Eskinazi, müşterilerin taleplerini karşılamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydetti.

“Hem satış hem de satış sonrası hizmetlere yatırım yapıyoruz”

Selim Eskinazi, DS Automobiles’in satışları gibi müşteri memnuniyetinin de hızla arttığına dikkat çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İlk çeyrekte %100 satış memnuniyeti yakalamayı başardık. Türkiye’deki satış ağımızı geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyoruz. İlk hedefimiz yaz aylarında yeni DS Store Gaziantep’i devreye almak olacak. Satış sonrası yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda DS Service Ankara’yı yeni yatırımlarla geliştiriyor ve hizmet kapasitesini artırıyoruz.DS Store Bodrum, yılın ikinci yarısında planlı bir şekilde hem satış hem de satış sonrası hizmet kapasitesini artıracak genişleme yatırımı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu