Yaşam

Dünyaca ünlü karikatüristler İzmirliler için resim yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İzmir Uluslararası Portre Karikatür Festivali, 25-28 Nisan tarihleri ​​arasında uluslararası birçok sanatçıyı İzmirlilerle buluşturacak. Sanatçılar da eğlenceli çizimleriyle Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda bir anma duvarı oluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’e kültür ve sanat getirme hedefi doğrultusunda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İzmir Uluslararası Portre Karikatür Festivali, 25-28 Nisan tarihlerinde 14 ülkeden 26 sanatçıyı ağırlayacak. Festival kapsamında 19 Nisan – 31 Mayıs tarihleri ​​arasında Alsancak Vasıf Çınar Meydanı ve Konak Metro Galeri’de sanatçıların eserlerinden oluşan stantlar sanatseverlerle buluşacak. eğlenceli çizimler. 2. İzmir Uluslararası Portre Karikatür Festivali’nin ayrıntılı programına “kultursanat.izmir.bel.tr” adresinden ulaşılabilir.

Dünyaca ünlü sanatçılar İzmir’de
Küratörlüğünü Violet Çam’ın yaptığı festivale Almanya’dan Cris Istrate, Lucy Hobrecht, Marion Stein ve Silvia Radulova, İngiltere’den Luisa Calvo, Bulgaristan’dan Boris Mateev ve Zlati Krumov, Fransa’dan Anthony Geoffroy, Bruno Tesse ve Jean-Marc katıldı. . Gürcistan’dan Borot, Niko Kemularia (KEMO) ve Zaal Sulakauri, Hollanda’dan Jill Hesketh, İspanya’dan Ernesto Priego ve Matias Tolsa, İtalya’dan Marzio Mariani, Litvanya’dan Ramunas Vaitkus, Macaristan’dan Peter Zsoldos ve Toth Antal Tonio, Slovakya’dan Krisztian Takacs , Polonya’dan Lukasz Szostak ve Sergiusz Kaszkowski, Romanya’dan Iancu Avram, Türkiye’den Oğuz Gürel, Birol Çün ve Kemal buluşu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberseydikemer.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu