Haber

Eğitimde yarıyıl tatili başlıyor… Bakan Tekin’den bayram mesajı

ANKARA (İGFA) –20 milyondan fazla öğrenci yarıyıl tatilinde.

19 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi günü ikinci dönemin ders zili çalacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, yarın başlayacak yarıyıl tatilinde sınav yapma, özetleme yapma gibi öğrencileri tek bir alana yönlendiren ödevlerin verilmeyeceğini duyurdu.

Bakan Yusuf Tekin yarıyıl tatili nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra velilere de seslenen Bakan Tekin, şunları söyledi: Hayal gücü ve hedefleriyle geleceğimizin yönünü belirleyen öğrencilerimizin, irfan ve irfanlarıyla geleceğimize yön veren öğretmenlerimizin ve emeği geçen velilerimizin başarılarını gururla yâd ediyoruz. eğitim yolculuğumuza güçlü destek verdiklerini ifade ederek, dönem boyunca gösterdikleri ortak çaba ve azimden dolayı her birine teşekkür etti.

Bakan Tekin, “‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla çıktığımız eğitim yolculuğumuzda en büyük amacımız güzel, ahlaklı, erdemli, kendi medeniyetini derinden bilen, medeniyetini bilen öncü nesiller yetiştirmektir. dünya iyi ve her alanda çığır açıcı.”

Tatilde dinlenmek, yeni şeyler öğrenmek, sorumluluk almak, evdeki küçük işlere yardımcı olmak ve aile büyüklerinizi ziyaret etmek isteyen Bakan Tekin, “Eğlenmenize, dinlenmenize, öğrenmenize ve düzen kurmanıza yardımcı olacak tatil kitapları hazırladık. Yarıyıl tatilinizde etkili iletişim istikrarı. Kitaplarımızla yalnızca akademik faaliyetlerden yararlanabilirsiniz.” “Sadece sosyal olarak değil duygusal olarak da besleneceksiniz. Ayrıca yarıyıl tatilinizi müze ve tarihi mekanları gezmek, kültürel zenginliklerimizi keşfetmek, yaşadığınız şehrin tarihi ve kültürel dokusunu daha yakından tanımak için bir fırsat olarak değerlendirin. ,” davet etti.

Tekin, yeni eğitim dönemine başlamadan önce çocuklarınızla birlikte huzurlu ve dinlendirici bir tatil geçirmenizi diler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu