Haber

Erdoğan: Emperyalist çetelerin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teşebbüsçü İşadamları Vakfı ile Türkiye Gençlik Vakfınca düzenlenen “Türkiye Girişimci Buluşması ve 9. Girişimcilik Ödülleri Töreni”ne görüntü bildiri gönderdi.

Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun somut projelerini tek tek hayata geçirerek yolumuza devam ediyoruz. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edene kadar durmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ne terörün ne de terör örgütünün yularını ellerinde tutan emperyalist çetelerin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, insanlık olarak, Covid-19 salgınıyla başlayan akabinde Rusya-Ukrayna tansiyonuyla daha da derinleşen sancılı bir periyottan geçtiklerini söyledi.

Erdoğan, gelişmiş ülkeler dahil pek çok iktisadın, enflasyondan resesyona, istihdam kayıplarından güç ve besin krizine kadar, daha evvel alışık olmadıkları önemli kahırlarla yüzleştiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Salgın sürecini muvaffakiyetle yöneten Türkiye, salgın sonrası ortaya çıkan bu meydan okumaların da üstesinden hamdolsun alnının akıyla gelmektedir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümeyi temel alan iktisat modelimizin müspet tesirlerine her alanda şahit oluyoruz. Covid-19 salgınının dünya ekonomilerini derinden sarstığı bir ortamda G-20 içinde en süratli büyüyen ülkelerin başında yer aldık. Geçtiğimiz yıl büyüme oranımız yüzde 11 ve bu yılın birinci yarısında yüzde 7,5 düzeyinde gerçekleşti. İşgücüne iştirak oranımız artmasına karşın, istihdamda 31 milyon hududunu aşmış bulunuyoruz.”

İhracatta her ay yeni bir rekor kırarak hedeflere doğru emin adımlarla ilerlediklerine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ayrıca yatırım atılımlarımızı kesintisiz biçimde sürdürmeye büyük kıymet veriyoruz. Yerli elektrikli arabamız TOGG’un fabrikasını 29 Ekim’de açarak, milletimizin 60 yıllık bir hayalini daha gerçeğe dönüştürdük. Salı günü ülkemizin en büyük barajı olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin açılış heyecanını milletçe yaşadık. Hemen her hafta farklı bir ilimizde, kamu ve özel sektörümüzün ülkemize kazandırdığı eserlerin, fabrika ve üretim tesislerinin açılışını yapıyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun somut projelerini tek tek hayata geçirerek yolumuza devam ediyoruz. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edene kadar durmayacak, gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ne terörün ne de terör örgütünün yularını ellerinde tutan emperyalist çetelerin bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade vermeyeceğiz. Siz genç girişimcilerimizin de dayanağı ve katkısıyla, 21’inci asrı Türkiye Yüzyılı yapacağımıza yürekten inanıyorum.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu