Haber

Eski eş skandalı sonrası istifa etti! Aykut Erdoğdu CHP’den Ümraniye Belediye Başkan Adayı oldu

31 Mart için geri sayım sürerken birden fazla il ve ilçede partilerin adayları belli oldu. CHP, AK Parti ile yakın mücadele içerisinde olduğu Ümraniye adayını da belirledi.

27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Eski eşiyle yeni eşiyle ilgili yaptığı telefon görüşmesinin sosyal medyada yer almasının ardından partiden istifa etti. Aday seçimi maratonunda CHP yönetimi sürpriz bir hamle yaparak Erdoğdu’yu Ümraniye Belediye Başkanı Adayı yaptı.

“HİÇ KAZANAMADIĞIMIZ İLÇEMİZE ADAY OLDUM”

Aykut Erdoğdu Adaylığını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: “CHP olarak hiçbir zaman kazanamadığımız Ümraniye ilçesinin belediye başkanlığına Parti Meclisimiz tarafından aday gösterildim. Beni layık gören Parti Meclisimize teşekkür ediyorum. Bu onurlu görev, Ümraniye Belediyesi’ni kazandım ve 5 yıl içinde Ümraniye’yi İstanbul’un en güzel ve huzurlu şehri haline getirdim.” Burayı en yaşanabilir ilçelerden biri haline getirdikten sonra görevi genç kardeşlerimize bırakmak üzere adaylık teklifini kabul ettim.

“ANKETLERE GÖRE ÖĞRETME YARIŞINDAYIZ”

Aldığımız anketlere göre şu anda Ümraniye’de başa baş bir yarış içerisindeyiz. Planlı, programlı ve samimi bir kampanyayla seçimi kazanacağımızı öngörüyorum. Kampanyamız basit, olumlu ve etkili olacaktır. Zorunlu olmadıkça sataşmalara cevap vermeyecek rakiplerimizden bahsetmeyeceğiz. Size sadece ne yapmanız gerektiğini söyleyeceğiz.

Aykut Erdoğdu

“SINAVLARA HAZIRLANAN HER GENÇİN YANINDA OLACAĞIZ”

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nda 15 yıl bürokrat olarak çalıştım. Burslu öğrenci olarak Amerika ve İngiltere’nin en iyi okullarında uzmanlık eğitimi ve yüksek lisans derecesi aldım. Uluslararası yetki belgesine sahip denetçiyim. IMF, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği projelerini hem yürüttüm hem de denetledim. 3 dönem milletvekili, 2 dönem de başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Bütün bu tecrübeyle önümüzdeki 5 yıl Ümraniye’de çalışacağım. Bundan sonra Ümraniye’de yaşayan her çocuğun yemeğinden giyimine, derslerinden oyununa kadar her şeyi aileleriyle birlikte bizim sorumluluğumuzda olacak. Çocuklarımızı dijital teknolojiler ve verilerle gelişimlerini takip ederek, ailelerimizi her aşamada bilgilendirerek hayata birlikte hazırlayacağız. Ümraniye’de sınavlara hazırlanan her gencin yanında olacağız. Onların en yeterli okullara girmeleri ve bu okullarda uygun eğitim almaları için belediyemiz imkanları dahilinde elimizden geleni yapacağız.

“BEBEKLERİN İLK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAĞIZ”

İş arayan her genç için kurumsal firmalarla görüşerek gençlerimize en yüksek fiyatlı, en prestijli işleri bulacağız. İhtiyaç sahibi gençlerimizi önce eğitecek, kollarına altın bilezikler takacak, profesyonel hale getirdikten sonra iş bulmalarına yardımcı olacağız. Evlenmek, aile kurmak isteyen gençlerimiz belediyemizi yanlarında sağdıçları olarak görecekler. Çocuğu olan anne-babayı ilk tebrik eden biz olacağız, bebeğin ihtiyaçlarını da ilk gören biz olacağız. Yaşlılara çocuk, yalnızlara yoldaş, dertlilere derman olacağız. Ümraniye’de büyük şehirde ama küçük bir köy huzurunda yaşayacağız. Bunu başarmanın tek yolu anlayış, dayanışma, işbirliği ve dayanışmadır. İyilik yaptıkça büyüyeceğiz ve sokaklarımızda huzuru hissedeceğiz.

Ümraniye Belediyesi temiz, şeffaf, yolsuzluktan, israftan uzak bir belediye olacak. Allah’ın izniyle hırsızlık yapmadan çalışmanın mümkün olduğunu göstereceğiz. Helal çalışmanın rahmetini göreceksiniz. Beni bu kadar heyecanlandıran da bu. Park sorunundan imar sorununa kadar çözmemiz gereken pek çok sorunumuz, yapacak çok işimiz var. O kadar keyifli ki yorulmadığımız işler bunlar. Halkımızdan beklediğimiz en büyük ikramiye samimi bir gülümseme olacaktır. Ümraniye Belediye Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum.”

NE OLDU?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Erdoğdu’nun eski eşi, Erdoğdu ile yaptığı telefon görüşmesinin videosunu Twitter hesabından yayınladı. Yayınlanan video kaydında Erdoğdu’nun yeni eşi Tuba Torun’un eski bağlantıları hakkında uygunsuz ifadeler kullandığı duyuldu. CHP’li vekil konuşmasında Torun’un partiye yükselmesi için lobi faaliyeti yürüttüğünü de anlattı. Gündem yaratan görüntünün ardından Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Aykut Erdoğdu ve eşi Tuba Torun, CHP’den istifa etti.

gunyuzuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu