Haber

F.Bahçe Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin İsmi Değişiyor

F.Bahçe Kulübü’nün tüzük değişiklik kongresinde Ülker Stadı Şükrü Saracoğlu SporYönetime külliyenin adının “Atatürk” olarak değiştirilmesine izin verildi.

Ülker Spor ve Aktivite Salonu’nda düzenlenen kulüp tüzüğü değişiklik kongresinde, bazı unsurlarda yapılan tüzük değişikliklerinin ardından stadın isim değişikliği için oylama aşamasına geçildi.

Oylama öncesinde bir konuşma yapan Lider Ali Koç, bazı üyelerin kulüp tesislerinin siyasi partiler tarafından kullanılması konusunda kaygıları olduğunu gördüğünü belirterek, “Maalesef 3. madde bunu kesmiyor. Bizce hiçbir sorun yok. Başkanlığımız döneminde siyasi partiler tesisimizi kiralamak istediler.” “Ama tüzüğümüz gereği bunların hiçbirine izin verilmiyor. Arkadaşlarımız yazıyı alıp başka bir yere koymuşlar ama açıklayamıyoruz. İstenirse eski yazı özel yazı olarak geri konulabilir.” söz konusu.

Katılımın yoğun olduğu bir kongrenin gerçekleştirildiğini ve kongreye katılan üye sayısının saat 15.30 itibarıyla 8 bin 500’ü aştığını belirten Koç, üyelere teşekkür ederek, “Bugün F.Bahçe Spor Kulübü yani biz bir kez daha fuarda gösteriş yaptık. Herkese örnek olan camianın kulübünü sahiplenmesinin ve önemsemesinin en anlamlı hali.” “Farkımızı bir kez daha ortaya koyduk. Rakamlar her şeyi anlatıyor. Umarım sezon boyunca da tribünlerde ve salonlarda bu sahiplenmeyi sürdürürüz.” dedi.

“İlk yaptığımız şeylerden biri Saracoğlu ailesiyle tanışmak oldu”

Stadın “Atatürk” adını taşıması talepleri doğrultusunda harekete geçtiklerini ve bu kurultayda “Şükrü Saraçoğlu’nun adı ne olacak?” Formda endişelerin dile getirildiğini belirten Koç, Saraçoğlu ailesiyle görüştüklerini ve onaylarını şu sözlerle aldıklarını söyledi:

“Tabii ki bu süreci yönetirken ilk yaptığımız şeylerden biri Saracoğlu ailesiyle tanışmak oldu. Onları ziyaret edecektik, ne kadar nazik, saygın bir aile olduklarını bir kez daha gösterdiler, ‘Geleceğiz’ dediler. sana değil, sana.” Ve sağ olsunlar kulübümüze geldiler. Geldiler, neden geldiklerini biliyorlardı ama biz konuya giremedik. Tarihten, yıllardan, aileden, Türkiyemizden bahsettik ama konuya giremedik. Aradan bir saat geçti, ‘Asıl konuya geçelim’ dedim, ‘O konuya girmemize gerek yok, lütfen gereğini yapın.’ diyen aile, bir anlık yanlış anlaşılmayı önlemek için konuyu bir kez daha gündeme getirmek istedik ancak Yılmaz Bey, hafif tatlı ve sert tepkisiyle, ‘Biz gidiyoruz, lütfen gereğini yapın’ dedi ve yapmadı. Hatta konuyu gündeme getirin.”

“Bizim yönetimimizde Saracoğlu isminin mutlaka F.Bahçe dünyasında bir yerlerde yaşatılacağının garantisini verebilirim.” Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizden ricam bu konuda en ufak bir şüpheniz olmasın. Biz de Fenerbahce’nin büyük oyuncusu Murat Ülker’i ziyaret ettik. Bahse olumlu baktığı için kendisine teşekkür ediyorum. Sonra çeşitli görüşler ortaya çıktı; stadımıza sponsorlar nasıl gelecek, vb… Emin olun, her şeyi en iyi şekilde yapacağız.” “Atatürk’ün sempati ve övgüsünü kazanmış ve bunu hak etmiş olan F.Bahçe Spor Kulübü’nün tapınağının Atatürk adını taşımasının çok uygun olacağını detaylı olarak düşündük ve onayınıza sunduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Atatürk’e sıkı sıkıya bağlı olan Fenerbahce’ye çok yakışır.”

Bu sözler salondaki üyeler tarafından ayakta alkışlandı ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atıldı.

“Onay alırsak gerekli hukuki süreçler başlatılacak.”

Ali Koç, stadyumların, salonların, tesislerin adı ne olursa olsun bu camianın her zaman Atatürk’ün ışığında yürüyeceğini belirterek, “Bundan hiçbir şüphemiz yok. Onay alırsak gerekli hukuki süreçler başlatılacak.” Gerekli onay süreci için de devletimizin kapısını çalacağız.”Bizi anlayışla karşılayacaklarından hiç şüphem yok, umarım yanılmam. Büyük kulüplerden birinin stadına Atatürk adı verilecekse bu bize en yakışır.” sözlerini kullandı.

En çok omuz omuza olmaları gereken bir dönemden geçtiklerini belirten Ali Koç, buradaki buluşmanın kendilerine cesaret verdiğini belirtti.

Konuşma yapan Üst Kurul Başkanı Uğur Dündar ve bazı üyeler, stadın adının “Atatürk” olarak değiştirilmesinin uygun olacağını söyledi.

Yönetim yetkilendirildi

Daha sonra stadın ismi için oylamaya geçildi. Vefa Küçük’ün uyarısı üzerine üyeler ayağa kalkarak, “Stadın adının değiştirilmesini onaylıyor musunuz?” diye sordu. Soruya yanıt olarak elini kaldırdı.

Tüm üyelerin el kaldırması sonucunda yönetime, Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin adının “Atatürk” olarak değiştirilmesine oybirliğiyle yetki verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu