Haber

HDP’deki ‘dekorasyon’ tartışmasına Sancar’dan yanıt: Doğru bulmuyorum

Parti yönetimi, Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır milletvekili adayı olarak gösterdiği Cengiz Çandar’ın HDP’deki solcu sosyalistler için kullandığı “süs gibi” ibaresi hakkında açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TELE 1’de katıldığı programda konuyla ilgili tartışmalara ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Doğru bulmuyorum. Bu geleneği farklı bir modelle devraldı.Elbette Kürt halkı seçmenimizin büyük bir bölümünü oluşturuyor.Ancak HDP’yi HDP yapan bileşenlerinin de katılımıdır.Sol sosyalist çevreler dahil.Dolayısıyla Kürtler gibisi yok. Rakamlarla ölçülebilen ‘dekorasyon unsuru’ HDP modeline kesinlikle yakışmıyor, bu nedenle asıl olan sayı değil, niteliktir.”

‘İtiraz edenler oldu, AMA…’

Sancar, Hasan Cemal ve Cengiz Çandar’ın adaylığıyla ilgili tartışmalara da değinerek, “Bizim durumumuzda adaylık süreci yerel komite, merkez komite ve son olarak uzlaşı komitesi şeklinde işliyor. Uzlaşma komitesinin başkanını eşbaşkanlar oluşturuyor. İsim burada teklifler yapılıyor.Cengiz Çandar Komitede isme ve Hasan Cemal’e karşı çıkanlar oldu ama tartışmalar sonuçlanınca bu halde karar alındı.Hem HDP’mizin hem de HDP’mizin farklı deneyimlerini değerlendirmenin bir yansımasıdır. HDP nezdindeki partiler Çandar da cevap veriyor Geçmişi tartışacaksak herkesi tartışmamız lazım En geniş ittifakı da tartışmamız lazım Muhalefet unsurlarımız da oldu ama şimdi bu yozlaşmaya odaklanmak lazım. hükümetin görevden alınması ve buna katkıda bulunan herkese bir bedel verilmesi gerekir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu