Haber

İddia: Suriye Ulusal Ordusu çadırlara el koydu, depremzedeleri sınır dışı etti

Maraş ve Hatay’da meydana gelen depremler nedeniyle büyük tahribatın yaşandığı komşu Suriye’de can kaybı artıyor. Enkazdan kurtarılan çok sayıda yaralının hayatını kaybettiği belirtilirken, depremler nedeniyle en az 6 bin 747 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Şam hükümetinin kontrolü altındaki bölgelerde 2.226 kişinin öldüğünü bildirdi. Ülkenin kuzeybatısında silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde ölü sayısı 4 bin 421’e yükseldi.

1739 CENAZE TÜRKİYE’DEN NAKLİYE EDİLMİŞTİR

Depremlerde hayatını kaybeden 1793 Suriyelinin cenazesinin Türkiye’den sevk edildiği kaydedildi. Buna göre Bab el-Hava (Cilvegözü) ucundan 1570, Bab el-Salam (Öncüpınar) sınırından 166, El Rai (Çobaney) ucundan 22, Cerablus’tan 20 ve Cinderes’ten 15 cenaze sevk edildi.

‘ÇADIR VE YARDIM ÇANTALARI GİZLİDİR’

Türkiye destekli Suriye Ulusal Ordusu (SMO) bileşenlerinin deprem yardımına saygı duruşunda bulunduğu iddia edilirken, bölgeden yeni iddialar gelmeye devam ediyor. SMO’ya bağlı Levant Cephesi’nin Halep’in kuzeyindeki Azez yakınlarındaki Kafra kasabasındaki çadırları ele geçirdiği belirtildi. Örgütün, yerleşim için çadırlarda kalanları ve ailelerini sınır dışı ettiği iddia edildi.

North Press’e konuşan bir kaynak, “Depremden etkilenen 60 aile Kafra kasabasındaki bir kamptan çıkarıldı ve örgüt üyeleri yeniden yerleştirildi.” Kaynak, çadırların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının bölgeye getirdiği yardım ve acil durum çantalarının da ele geçirildiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

kizilirmak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu