Haber

İran Lideri Hamaney Irak’ı Ortak Sınırlar Boyunca Güvenliği Güçlendirmeye Çağırdı

TAHRAN, 30 Kasım (Xinhua) — Resmi IRNA haber ajansının bildirdiğine nazaran, İran’ın Dini Lideri Ali Hamaney Salı günü Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yi ortak sonları boyunca güvenlik tedbirlerini güçlendirmeye çağırdı.

Es-Sudani’nin, İran’ın güvenliğinin Irak topraklarından tehdit edilmesine müsaade vermeyeceği tarafındaki beyanına karşılık veren Hamaney, “Maalesef bu şimdi Irak’ın bazı bölgelerinde yaşanıyor ve tek çözüm Irak merkezi hükümetinin bu alanlara da hakim olacak şekilde yetki alanını genişletmesi” dedi.

İran başkanı ayrıyeten Tahran ile Bağdat ortasındaki işbirliği mutabakatlarının sağlam bir formda uygulanmasını istedi.

Es-Sudani ise yeni Irak hükümetinin iki komşu ortasındaki muahedeleri uygulama ve ekonomik alan başta olmak üzere çeşitli alanlarda bağlantıları genişletme kararlılığına değindi.

Es-Sudani, “İran ve Irak’ın güvenliği birbirinden ayrı değildir ve (Irak) anayasasına göre, hiçbir tarafın diğer ülkelerin güvenliğini baltalamak için Irak topraklarını kullanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Sudani günün erken saatlerinde, güvenlik işbirliği de dahil olmak üzere bir dizi mevzuyu görüşmek üzere İran’ın başkenti Tahran’a gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu