Haber

Isna: İran, Rusya ile İşbirliği İçinde Uzaya Uydu Fırlatmayı Planlıyor

TAHRAN, 6 Mart (Xinhua) — İranlı Öğrenciler Haber Ajansı (ISNA), İran’ın Rusya ile işbirliği içinde kendi geliştirdiği iki uyduyu Aralık 2023’te fırlatmayı planladığını bildirdi.

ISNA’nın Pazar günü bildirdiğine göre, İran’ın bilgiye dayalı şirketler konsorsiyumu tarafından inşa edilen Kowsar ve Hodhod uydularının, yabancı bir fırlatma aracıyla Dünya yüzeyinin 500 km yukarısındaki yörüngeye gönderilmesi planlanıyor.

Yörünge ömrü iki yıl olan Kowsar uydusu, piksel başına 3,5 metre görüntüleme çözünürlüğüne sahip, ölçme ve sınır belirleme amaçlı kullanılabilen tarımsal gözlem uydusudur.

ISNA’nın raporuna göre Hodhod uydusu nesnelerin interneti alanının yanı sıra tarım, ulaşım ve kriz yönetimi senaryolarında da kullanılabilecek.

Kowsar Uzay Konsorsiyumu Başkanı Hossein Shahrabi’nin sözlerine yer veren ISNA, uyduların fırlatılması için sözleşme imzalandığını bildirdi.

ISNA, Şubat 2022’de Kowsar uydusunun konsorsiyumun iki yıllık geliştirme çabalarının ardından test ve montaj aşamasında olduğunu bildirdi.

beyagachaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu