Haber

İstanbul’da Suç Örgütüne Operasyon: 3 Ayda 35 Araç Çalındı

İstanbul’da girdikleri adreslerden aldıkları değerli eşyaların yanı sıra buldukları anahtarlarla 3 ayda 35 otomobili çaldıkları belirlenen suç örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda 16 şüpheli yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, evlere hırsızlık yapan ve girdikleri ev sahiplerine ait arabaları çalan şüphelileri yakalamak için harekete geçti.

Anadolu Yakası’nın farklı ilçelerinde hırsızlık olaylarına karışan 16 kişilik suç örgütünün kimliğini tespit eden gruplar, yaklaşık 3 ay süren takibin ardından şüphelilerin karıştıkları diğer 45 olayda da 35 araç çaldığını belirledi.

Çalışma kapsamında yapılan operasyonlarda yakalanan 16 şüpheliden 8’i tutuklandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan diğer 8 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin çalıntı otomobilleri yeniden suç işlenmek üzere başka kişilere sattıkları belirlendi. Uyuşturucu madde ticareti yapan şüphelilerin kullandığı araçlardan birinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Çalınan araçlar bulunarak sahiplerine teslim edildi

Öte yandan polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda suç örgütü mensupları tarafından çalınan 35 otomobil bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Gayrettepe’de Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen mağdurlardan Mustafa Taşpınar, gazetecilere, ailesiyle birlikte yattığı sırada hırsızların evine girip değerli eşyalarının bir kısmını aldığını, şüphelilerin aracını da çaldığını söyledi. evde buldukları anahtarlarla.

Otomobilinin çalındıktan 17 gün sonra polis ekipleri tarafından bulunarak kendisine teslim edildiğini belirten Taşpınar, “İki şüpheli çalıntı arabayla evimin önüne gelerek balkon kapısından evime girdi. Biri geldiği arabayı diğeri de benim arabamı alıp kaçtı. Hırsızlar sizin özel alanınıza, uyuduğunuz yere girerler, çok zordur.” Bir durum.” dedi.

Mağdurlardan Murat Polat, evine giren şüphelilerin iki arabasını çaldığını belirterek, “Bir gece sabah evdeyken içeri girip anahtarları aldılar ve iki aracımızı da çaldılar. Pek umudumuz yoktu ama Oto Hırsızlığı Bürosu çalışanları sayesinde bir iki gün içinde geldiler.” “Araçlarımıza ulaşmamıza yardımcı oldular.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu