Haber

İzmir’de imamların toplanma talebi nedeniyle soruşturma başlatıldı

SİNAN TARTANOĞLU

izmir Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingi için AKP Buca İl Başkanlığı’ndan cemaati toplamak üzere çağrıldığını açıklayan İmam Yusuf Kılıç, hakkında soruşturma başlatıldığını, cemaatinden kişilerin kendisini tehdit ettiğini söyledi. ve bir hata bildirimi gönderdi. Kılıç, “İnsanlar insanlara köle olmasın diye o cübbeyi giydim… Hakkımda soruşturma başlatıldı. Ciddi tehditler var. Ben bu tehditlere boyun eğmemek için elimden geleni yapıyorum. Adım atmamı istiyorlar. Cemaatten geri çekil ve bu olayı inkar et. Yalan söyleyemem.”

İzmir’in Buca ilçesinde görev yapan İmam Yusuf Kılıç, Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan’daki İzmir mitingi öncesi AKP Buca İlçe Başkanlığı’ndan telefon aldığını ve kendisini görevden aldığını açıkladı. miting için cemaatini toplamasını istedi. Kılıç, “Ben bir cami imamıyım. Evet bu ülkede demokrasi şöleni olabilir. Ama ben burada taraf değilim.” dedi.

SUÇLU OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

İmam Yusuf Kılıç bugün yaptığı açıklamada, hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Kılıç, önemli tehditler aldığını belirterek, kendisini tehdit edenler hakkında 3 Mayıs 2023 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kılıç, Erdoğan’ın İzmir mitingi günü yaptığı açıklamaların ardından yaşadıklarını şöyle anlattı:

“26 Nisan’da AK Parti teşkilatından olduğunu iddia eden bir kişi beni aradı ve cemaati mitinglerine götürmemi istedi. Kabul etmeyince telefon ‘Sen mi diyorsun’ diyerek tehditkar bir şekilde yüzüme kapatıldı. Evet veya hayır?’ Ben bunu kabul etmiyorum, asla kabul etmiyorum.Ben o cübbeyi insanların menfaati için giymedim.İnsanlar insanlara köle olmasın diye o cübbeyi giydim.

“CİDDİ TEHDİTLER”

Hiçbir siyasi partiye boyun eğmeyeceğim. Bunu yaptığım için, böyle bir vasiyet beyanı yaptığım için yargılandım. Kurum içinde sınav olduğu gün hakkımda soruşturma açıldı. Bunu kabul etmiyorum. Bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yanlış olan ben değilim. Yanlış olan, beni yasadışı olarak arayan kişidir. Bunu yaptığım için kimse benimle ilgilenmedi. ve savcılığa gittim.

Ciddi tehditler var. Bu tehditlere boyun eğmemek için elimden geleni yapıyorum. Cemaatten geri adım atmasını ve bu olayı yalanlamasını istiyorlar. Kelimeleri konuşamıyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, kirlilik ve hata yapmayan bir imamım. Vatanını en çok seven ve görevini layıkıyla yerine getiren kişidir. Bahis bundan ibaret. Onurumu korumak için böyle bir teklifi reddettim.

“Çok ciddi bir hukuksuzluk var, yalnızım”

Ya yalnız kalacağım ya da güçlülerin haklı olduğu bir yer olacak ya da sağın güçlü olduğu bir yer olacak. Haklı olduğum için gündeme getirdim. ve ben yalnızım Kendi birliğim bile yanımda durmuyor. Sendikadan istifa etmemi istiyor. Türkiye Barolar Birliği’ne sesleniyorum; Çok önemli bir hukuksuzluk var, yalnızım. Lütfen buna ses verin.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu