Haber

Atatürk Üniversitesi URAP Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan Akademik Performansa Göre Üniversite Sıralaması (URAP) Araştırma Laboratuvarı 2023-2024 Türkiye bilgilerini açıkladı. Buna göre önceki yıl Tıp Fakültesi bulunan üniversiteler arasında 2022-2023 yılında 11. sırada yer alan Atatürk Üniversitesi, 2023-2024 yılında bir basamak daha yükselerek ilk 10’da kendine yer buldu.

Tıp Fakültesi, devlet üniversiteleri ve tüm üniversiteler ile üniversiteler sıralamasında önemli başarılara imza atarak yükselişini sürdüren Atatürk Üniversitesi, 2023-2024 yılında 2 basamak atlayarak 13. sıraya yükselirken, 2023 yılında devlet üniversiteleri sıralamasında 15. sırada yer aldı. 2022-2023.

Tüm üniversitelerin (vakıf üniversiteleri dahil) sıralamasında 2022-2023’te 18’inci sırada yer alan Atatürk Üniversitesi, 2023-2024’te yeniden 3 sıra yükselerek 15’inci sıraya yerleşti.

Kurulduğu günden bu yana bölgesine, ülkesine ve bilim dünyasına değerli katkılarda bulunan Atatürk Üniversitesi, Türkiye’nin en deneyimli ve donanımlı üniversitelerinden biri olarak gösterilmekte ve bilimsel çalışmalarıyla dünya üniversiteleriyle rekabet etmeye devam etmektedir.

Bu kapsamda URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan araştırma sonucunda 188 üniversite, 2023-2023 yılında yayımlanan makale puanı, bilimsel belge puanı, doktora puanı ve öğretim üyesi/öğrenci sayısı toplam puanına göre sıralandı. 2024.

Rektör Prof., dünya üniversitelerini inceleyen saygın sıralama kuruluşlarında olduğu gibi URAP’ın da 2023-2024 Üniversite Sıralamasında tüm kategorilerde yükselişini sürdürdüğünü belirtti. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nin bu başarısından gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi doğrultusunda asli görevi olan bilimsel ve akademik çalışmaları da yürüttüklerini belirterek, elde edilen başarılı sonuçların şöyle olduğunu söyledi: Ulusal ve uluslararası alanda elde ettikleri başarılar, atılan doğru adımların sonucunda geldi.

“Bilgi ve Tecrübemizi Ülkemizin Daha Müreffeh Hale Gelmesi İçin Kullanmalıyız”

Rektör Çomaklı: “Akademik çalışmalar çok yönlü bir alan olup, başarılı akademik grubumuzun bilimsel çalışmalar yürütmeye yönelik çabaları bizim için gurur kaynağıdır. Üniversite olarak bilgi ve teknoloji üretiminin artmasına katkı sağlayacağız. Ülkemizdeki ihracat kabiliyetinin arttırılması ve milli gelirin arttırılması Üniversite olarak ülkemizde bilgi ve teknoloji üretiminin artmasına ve milli gelirin artmasına katkı sağlayacağız. Ülkemizin daha da refaha kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yüzden daha çok çalışmalı, daha çok üretmeliyiz. Bilimsel çalışmalarımızın sayısını artırmak ve daha fazla çalışma alanı yaratmak için mevcut imkanlarımızın yanı sıra teknolojik altyapımızı da sürekli yeniliyoruz. Akademisyenlerimiz için uygun koşullar. Üniversite mensuplarımız da özveriyle çalışıyor. “Üniversitemizin başarı çıtasını her zaman yükseltiyor. Bu niyetle tüm akademisyenlerimizi URAP sıralamasındaki başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. – ERZURUM

baskale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu