Haber

Sur Belediyesi’nin ihraç edilen meclis üyesi için hapis talebi

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Sur Belediye Meclis Üyeliğine seçilen ancak daha sonra eylem ve faaliyetleri nedeniyle “örgüt üyesi” teziyle görevden alınan Birsen Güneş’in yargılandığı davanın duruşması katıldı, yapıldı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Güneş ve avukatı Orhan Hotyüz hazır bulundu.

Katıldığı hareket ve faaliyetler ile evine yapılan polis baskını sırasında el konulan kitapların suç delili niteliği taşımadığını belirten Güneş, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

İSTENEN CEZA

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, savunmaların ardından mütalaasını mahkemeye sunan savcılık, Güneş’in “ilişkiye üye olmak” hatasından 7 yıl 6 ay ve 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. terör örgütü”

Mütalaaya karşı savunma yapan avukat, müvekkilinin Sûr Belediye Meclisi üyesi olduğu dönemde katıldığı eylem ve faaliyetlerin itham konusu olduğunu belirterek, müvekkilinin şerif olup olmadığı hakkında tutuklama kararı çıkarılmasını talep etti. meclis üyesi olsun ya da olmasın. Hotyüz, tez yetkilisinin vakıf hakkındaki görüşüne karşı savunma yapmak için mühlet istedi.

Güneş’in Sur Belediyesi’nde göreve başladığı tarihlerle ilgili olarak belediyeye tutuklama kararı verilmesine karar veren mahkeme, Güneş’in avukatının savunmasını hazırlaması için duruşmayı 24 Ekim’e erteledi. (HABER MERKEZİ)

haber-elmadag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu