Haber

Deprem üstüne sel! Nereden geldiği bilinmiyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılardan etkilenen Elazığ’da çok sayıda bina hasar gördü. Afetten bir hafta sonra Kültür Mahallesi Töreli Sokak’ta bulunan 2 bloklu 5 katlı Az Apartmanı’nın bodrum katına kaynağı belirlenemeyen yer altı suları bastı. İtfaiye ekipleri tarafından iki kez boşaltılan su, yeniden dolmaya başladı. Bina sakinleri bu kez bodrum katına su pompası koyarak suyu tahliye etmeye başladı. Zeminin sürekli su basması nedeniyle 19 aileden 14’ü binayı terk etti, geri kalanlar ise kalıcı tedavi görmek istiyor.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’

19 daireden oluşan ve şu anda sadece 5 ailenin kaldığı binada oturanlardan Leyla Kurt, “Binamızın altından su geliyor. 2 kere itfaiye geldi suyu çektiler baş edemediler pompa aldık suyu çekiyoruz bu suyun nereden geldiği kimsenin umurunda değil kimse bir şey yapmıyor çaresiz kaldık ,korkuyoruz evlere girmeye korkuyoruz can güvenliğimiz yok 200 den fazla kişi oturuyordu şu an 20 kişi bile yok devletimizden rica ediyorum gelelim sıkıntılarımızdan kurtulun” dedi.

’24 SAAT SU TAHLİYESİ YAPIYORUZ’

15 yıldır binada yaşadığını söyleyen Sezai Cebir, “Maraş depreminden 1 hafta sonra binamıza yer altı kaynak suyu çıktı. Belediyeye haber verdik, incelediler baktılar ve dediler ki. bu suya karışmadılar.Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gittik.Onlar da kesin bilgiyi verdiler.Bir ayı aşkın süredir binamıza su geliyor.Bodrumumuz hep su dolu. 24 saat su tahliyesi yapıyoruz. Biz bundan rahatsızız. 19 dairelik binamızda 5 ailemiz kalmıştır. Binamızı terk etmek zorundayız. Çünkü binamız şu anda risk altında. Yetkililerin bir an önce binamıza sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu