Ekonomi

Energizer Hisseleri 2. Çeyrek Sonuçlarının Tahminleri Aşmasıyla Yükselişe Geçti

ST. LOUIS – Energizer Holdings, Inc. (NYSE: ENR) analist beklentilerini aşan ikinci çeyrek kazançlarını açıklamasının ardından hisselerinde %0,8 oranında mütevazı bir artış bildirdi.

Şirket, 0,67 $’lık konsensüs tahminini geride bırakarak 0,72 $’lık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) kaydetti. Çeyrek geliri 684,1 milyon $ olarak gerçekleşerek 665,46 milyon $’lık tahmini de aştı.

Şirketin net satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla %3,0 oranında azalırken, organik net satışlarda %2,7’lik bir düşüş yaşandı. Satışlardaki düşüşe rağmen, Energizer’in Oto Bakım segmenti, organik büyümedeki %2,4’lük artışın etkisiyle net satışlarda %2,3’lük bir artışla dayanıklılık gösterdi.

Ayrıca, şirket brüt kar marjında bir önceki yıla göre 120 baz puanlık bir iyileşme ve düzeltilmiş bazda 260 baz puanlık bir artış elde etti.

Energizer CEO’su Mark LaVigne sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu çeyrek Energizer için bir başka sağlam performansa işaret ediyor. İstikrarlı bir şekilde iyileşen kategori trendleri, Project Momentum’un sağladığı faydalarla birleşerek düzeltilmiş brüt kar marjı artışını ve sağlıklı düzeltilmiş hisse başına kazanç büyümesini beraberinde getirdi.”

İleriye dönük olarak şirket, 2024 yılının üçüncü çeyreği için 0,62 ila 0,68 dolar arasında bir EPS beklentisi ile 0,72 dolarlık analist konsensüsünün altında bir öngörüde bulundu. Energizer, 2024 mali yılının tamamı için 3,10 ila 3,30 dolar arasında bir düzeltilmiş EPS aralığı öngörüyor ve orta nokta 3,21 dolarlık konsensüs tahmininin biraz altında.

Energizer’ın finansal görünümü, mali yıl için net satışlar, düzeltilmiş hisse başına kazanç ve düzeltilmiş FAVÖK beklentilerini teyit ediyor. Şirket, programın ömrü boyunca 160 ila 180 milyon dolar aralığını hedefleyen Project Momentum tasarrufları ile yoluna devam ediyor.

Tasarrufların 2024 mali yılı için 55 ila 65 milyon dolar arasında olması beklenirken, bu tasarrufları elde etmek için tek seferlik nakit maliyetleri 60 ila 70 milyon dolar arasında değişiyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin performansı ve ileriye dönük beklentileri, Energizer’i yılın ikinci yarısında organik büyüme için konumlandırarak marj iyileştirmelerini ve borç azaltımını sağlamaya devam eden stratejik girişimlerini ve operasyonel verimliliklerini yansıtmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-cavdir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu