Haber

Erzurum Avrupa şampiyonuna kucak açtı

– Erzurum Avrupa şampiyonuna kucak açtı

ERZURUM – İsrail’de düzenlenen U20 Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda 800 metrede bronz, 1500 metrede Avrupa şampiyonu olan Dilek Koçak, havalimanında davul zurna, dans gösterileri ve çiçeklerle karşılandı.

Erzurum, Avrupa şampiyonu Dilek Koçak’ı kucakladı. İsrail’de düzenlenen U20 Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi Erzurumlu atlet Ömer Faruk Bozdağ ile birlikte temsil eden Dilek Koçak, 1.500 metrede Avrupa şampiyonu oldu. Milli sporcu 800 metrede ülkemize bronz madalya kazandırdı. Antrenörü Fesih Doğan ve milli grup arkadaşı Ömer Faruk Bozdağ ile memleketi Erzurum’a gelen Koçak, havaalanında davul zurna, dans gösterileri ve çiçeklerle karşılandı. Erzurum TOHM ve SEM sporcuları ile Reşit Karabacak Spor Karşılama törenine lise öğretmenleri ve öğrencileri ile atletizm antrenörleri de katıldı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vahit Albayrak, milli sporcular Dilek Koçak, Ömer Faruk Bozdağ ve Teknik Direktör Fesih Doğan’a çiçek vererek başarılarını kutladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Dilek Koçak’ın başarısından gurur duyduklarını belirterek, olimpiyatlara katılacağına inandıklarını söyledi. Avrupa şampiyonluğunun Erzurum ve Türkiye için çok önemli bir madalya olduğunu ifade eden Öztürk, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın son dönemde yaptığı önemli projeler var. Bunlardan biri de ‘Türkçe Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’ projesi. bu projeden gelen sporcu inşallah buradan olimpiyatlara gidecek avrupa şampiyonasında aldığı dereceler çok değerli ve masraflı buda atletizmin Erzurum’da ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.Dilek’in mutlaka Erzurum’a geleceğini görüyoruz. Olimpiyat madalyalı ülkemize bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandıracağız Dilek’e güveniyoruz ve ona en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz.”

Hedefim 2024 Paris Yaz Olimpiyatları

Milli sporcu Dilek Koçak, kendisini havaalanında karşılamaya gelen ve ona destek olan herkese teşekkür etti. Şampiyon olmaktan mutluluk duyduğunu belirten milli sporcu, ülkesi adına çifte madalya kazanmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Avrupa Şampiyonu milli sporcu, “Yarış çok tempolu geçti. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bu yarış benim için bir başlangıç ​​oldu. Bir kapı araladı. İnşallah çok daha ileri gideceğim.” ‘Geçeceğim’ diyordum. Benim böyle bir hayalim vardı ve bunu gerçekleştirdim’ dedi.

Doğan: “Bu daha başlangıç”

Aynı zamanda TSK Erzurum İl Temsilcisi olan Antrenör Fesih Doğan, yarışların yoğun bir tempoda gerçekleştiğini belirterek, olimpiyatlar öncesi Avrupa arenasında harika bir başlangıç ​​yaptıklarını belirtti. Başarılı teknik direktör, “Bu bir başlangıç, önümüzdeki yıl olimpiyatlar için bizi büyük ölçüde motive etti. Önümüzdeki yıl olimpiyat barajını geçeceğimize ve ülkemizi en keyifli şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Avrupa şampiyonu milli sporcu Dilek Koçak daha sonra konvoy ile Sporcu Kampı Eğitim Merkezi’ne geçti. Burada TOHM ve SEM sporcuları ile TOHM Koordinatörleri Muzaffer Kaya ve Esra Bayram milli sporcuyu meşalelerle karşıladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu