Haber

İspanya 1961’den Bu Yana En Sıcak Yazı Yaşıyor

İspanya Devlet Meteoroloji Enstitüsü (AEMET), ülkede resmi istatistiklerin tutulmaya başlandığı 1961 yılından bu yana en sıcak üçüncü yazı yaşadığını duyurdu.

Ekolojik Geçiş Bakanı Teresa Ribera ve AEMET Sözcüsü Ruben del Campo, yaz döneminde ülkedeki genel iklim durumunu değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

Del Campo, İspanya’daki en sıcak 10 yazdan 9’unun 21. yüzyılda kaydedildiğini, en sıcak 5 yazdan 4’ünün ise 2015’ten sonra gerçekleştiğini açıkladı.

Resmi verilere göre, İspanya anakarasında ortalama sıcaklık son 62 yılda (1961’den 2023’e) 1,6 santigrat derece artarken, İspanya’nın en sıcak yazı 2020 ve 2022 ile birlikte bu yıl yaşandı.

İspanya’da haziran-eylül ayları arasında ortalama sıcaklığın normalin 1,3 santigrat derece üzerinde olduğunu, toplamda 24 gün boyunca aşırı sıcak hava dalgasının etkili olduğunu belirten Del Campo, 10 Ağustos’ta Valensiya havalimanında görülen 46,8 santigrat derecenin en yüksek sıcaklık olduğunu söyledi. sıcaklık hiç. olarak kaydedildiğini belirtti.

Del Campo, 1980’li ya da 1990’lı yıllarda yaz boyunca çok sıcak hava dalgalarının ortalama 7 gün sürdüğünü, bu yıl ise her 4 günün 1’inde aşırı sıcakların görüldüğünü söyledi.

Öte yandan AEMET Sözcüsü, yaz sezonunda metrekareye ortalama 87,2 litre yağış düştüğünü belirterek, son 62 yıla göre değerlendirildiğinde en yağışlı 16’ncı yazın geride kaldığını vurguladı.

Del Campo, İspanya’da sonbaharın “normalden çok sıcak ve yağışlı” geçeceğini öne sürdü ve yağışların kuraklık sorununu azaltmaya yardımcı olabileceğine dikkat çekti.

bogazkalehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu