Ekonomi

Jefferies’in özel satın alma için %20 prim öngörmesiyle RCM hisseleri yükseliyor

R1 RCM’nin (RCM) %32’sinden fazlasına sahip olan özel sermaye şirketi New Mountain Capital, tıbbi faturalama ve ödeme süreçlerini yöneten şirketi satın alma konusundaki ilgisinin devam ettiğini ifade etti. Bu ilgi, RCM’nin bir diğer önemli yatırımcısı olan TCP-ASC ile bir ortaklık kurulmasına bağlı.

R1 daha önce bağımsız yönetim kurulunun özel bir komite oluşturarak New Mountain ve TCP-ASC’nin yatırım sözleşmelerine istisna tanımayı reddettiğini ve bu yatırımcıların olası bir ortak satın almasına ilişkin tüm görüşmeleri durdurduğunu duyurmuştu.

New Mountain, TCP-ASC ile ek görüşmelere girmeden, R1’in ticari faaliyetlerini ve müşteri ilişkilerini aynı zamanda önemli bir hissedar olan TCP-ASC ile karşılıklı olarak anladıklarını vurgulayarak, ortak bir teklif yapma isteğini teyit etti.

New Mountain, R1’in piyasa değerini yaklaşık 5,7 milyar dolar olarak belirleyen, her bir hisse için 13,75 dolarlık bir devralma teklifi önermişti.

TCP-ASC, R1’in yaklaşık %36’sını elinde bulunduruyor ve Ascension Health Alliance ile TowerBrook Capital Partners’ın yatırım fonlarının ortak sahibi.

Jefferies analistleri hazırladıkları bir raporda, “Mevcut sahiplik yapısı göz önüne alındığında bu tutumu öngörmüş olsak da, New Mountain’ın yeniden teyit etmesini, tekliflerinin ciddiyetini vurgulamak ve diğer potansiyel rekabetçi teklifleri caydırmak için stratejik bir hamle olarak yorumluyoruz” dedi.

“Kaldıraçlı Satın Alma (LBO) finansal modelimizi güncelledik ve artık hisse başına 15 dolarlık bir satın alma fiyatının (mevcut piyasa fiyatının %20’sinden fazla bir primi yansıtan) RCM için adil bir satın alma fiyatı olacağını hesaplıyoruz. Modelimiz, bu fiyatla, satın alan tarafların beş yıllık bir yatırım ufku boyunca yaklaşık %20’lik cazip bir iç getiri oranı elde edebileceğini gösteriyor.”

RCM hisselerinin fiyatı Pazartesi günkü borsa seansında %1’den fazla artış gösterdi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından incelenmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu