Haber

Kemal Kılıçdaroğlu: “Bir daha Cumhurbaşkanlığı dahil hiçbir göreve aday olmayacağım”

Gazeteci Fatih Altaylı, seçim gecesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde önemli bir konuşma kaleme aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili olarak, ‘Bu benim ilk ve son cumhurbaşkanlığı adaylığımdı. ‘Bir daha Cumhurbaşkanlığı dahil hiçbir göreve aday olmayacağım’ dediğini savundu.

Gazeteci Fatih Altaylı, seçimin ardından CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları arasında yaşanan sohbeti köşesine taşıdı.

Altaylı’nın iddiasına göre Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada, “Bir daha Cumhurbaşkanlığı dahil hiçbir göreve aday olmayacağım” dedi.

İşte Fatih Altaylı’nın yazısından bir bölüm:

“Kemal Bey güvendiği birkaç isimle odasına çekiliyor ve durum değerlendirmesi yapmak istiyor.

Odadaki bu isimlerden biri Kemal Bey’e çok net bir soru sorar. Seçimi başladığınız yerden çok daha yüksek bir noktada tamamladınız ama yetmedi. Bundan sonra ne planlıyorsun! Seçimde yeniden aday olma planınız var mı, nasıl bir yol haritası çizelim?”

Kemal Kılıçdaroğlu çok net, çok net bir cevap veriyor.

“Bu benim ilk ve son cumhurbaşkanlığı adaylığımdı. Cumhurbaşkanlığı dahil hiçbir göreve aday olmayacağım. Ne zaman yapılırsa yapılsın bir sonraki seçimde aday değilim. Böyle bir niyetim ve arzum yok.”

Herkes rahatlıyor.

Ancak başkanlığı bırakmayacağını da hissettiriyor. En azından yerel seçimlere kadar.

Odadakilerden biri, “Yerel seçimlere kadar bu düşüncenizi ve Genel Başkanlığı sürdüreceğinizi, yerel seçimlerden sonra da başkanlıktan ayrılacağınızı açıklarsanız çok rahatlarız” diyor. Belirli bir şey söylemiyor. Zaten genel tavrı da bu.”

haber-sultandagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu