Haber

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Akkoyun kurumsal ziyaretlerde bulundu.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Akkoyun, kurum ziyaretleri kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü ve Mardin Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

TKDK Mardin İl Koordinatörlüğü’ne ilk ziyaretini gerçekleştiren Vali Akkoyun, İl Koordinatörü Erdal Çelik’ten il geneli, ilçe bazlı ve şube bazlı projelerin yanı sıra yatırım ölçümleri ve gerçekleştirilen hibe ödemeleri hakkında bilgi aldı. Çelik, TKDK olarak Mardin’e getirdikleri 258 projeye 216 milyon TL hibe sağladıklarını belirterek, bu hibeler sayesinde 448 milyon TL yatırım yapıldığını kaydetti.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Akkoyun, TKDK Koordinasyon yetkililerine hizmet ve çabalarından dolayı teşekkür ederek, son yıllarda verdiği hizmetlerle TKDK’nın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. Finansman, yönlendirme, danışmanlık ve kaynakların doğru kullanımı konusunda büyük çaba sarf edildiğini belirten Vali Akkoyun, TKDK’nın gerçek tespitler yaparak gerçek kaynak aktarımını sağladığını ve burada çok önemli bir ivme kazanmış gibi göründüğünü söyledi. TKDK’nın tarımdan hayvancılığa, kırsal turizmden yenilenebilir enerji tesislerine kadar önemli projelere destek vererek Mardin’e değer kattığını belirten Vali Akkoyun, TKDK Mardin İl Koordinatörlüğü çalışanlarını özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.

TKDK ziyaretinin ardından KOSGEB Mardin İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, KOSGEB Mardin İl Müdürü Abdullah Yurten’den İş Veritabanı Numarası, Ek Faaliyet Sonuçları, 2023 Yılı İadeli ve İadesiz İlaveler hakkında bilgi aldı.

Vali Akkoyun, KOSGEB’in birçok işletmeye önemli katkılar sağladığını belirterek; “Bu katkıları sağlarken doğru tespit, doğru destek, doğru uygulama ve sağlam denetimler yapacağız. Bu uygulamalarla belirlediğimiz amaç ve hedeflere ulaşmak için çabalamamız gerekiyor. KOSGEB zaten kendini yıllardır kanıtlamış bir kuruluş. Bu anlamda tüm çalışanlarımızı emeklerinden dolayı kutluyorum” dedi.

Vali Tuncay Akkoyun daha sonra Mardin Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret etti. OSB’de faaliyet gösteren tarım, un, nişasta ve tekstil fabrikalarını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Akkoyun, istihdama ve üretime büyük katkı sağlayan Mardin OSB’nin çalışmaları hakkında OSB Bölge Müdür Yardımcısı Abdurrahim Koç ve fabrika yöneticilerinden bilgi aldı. eyaletin.

Ziyaretlerde Vali Akkoyun’a Vali Yardımcıları Abdullah Demirdağ ve Osman Çelikkol da eşlik etti. – MARDİN

niksarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu