Haber

prof. Dr. Esin Davutoğlu, Şenol’u “dana dili” ile tehdit davasına başladı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u muayenehanesine dana dilini göndererek tehdit etmekle suçlanan sanıkların yargılanmasına başlandı.

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve sanık Mustafa Yücel’in katılmadığı duruşmada müşteki Şenol ve avukatı hazır bulundu.

Hakim iddianamedeki suçlamaları hatırlattıktan sonra müşteki Şenol’a bir konuşma yaptı.

Olayın iddianamede anlatıldığı şekilde gerçekleştiğini belirten Şenol, “Bir bilim insanı olarak, bir kadın olarak sırf işimi yaptığım için bu şekilde tehdit edilmem beni çok üzüyor. Mahkemeden empati kurmasını rica ediyorum. ölümle tehdit edilmenin yarattığı ruh halini anlamak için.” söz konusu.

Şikayetçi Şenol, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini sözlerine ekledi.

İfadenin ardından hakim, sanık Yücel’in 7 kez adli kontrol hükümlerini ihlal ettiğine dair tutanak tutulduğunu ve bu nedenle hakkında yakalama kararı verildiğini bildirdi.

Şikayetçi Şenol’un davaya katılma talebini kabul eden hakim, davayı 4 Nisan’a erteledi.

iddianame

İddianamede sanık Yücel, Prof. Dr. Şenol hakkında “Esin hocayı göremedim, avcı benim, selam söyleyin” diyerek uygulamadaki çalışanlarla tehdit mesajları paylaştı. Aynı gün muayenehane girişine dana dili bıraktığı da belirtiliyor.

Yücel, “özel işaretlerle tehdit”ten 2 yıl 6 aydan 8 yıl 7 aya, “halkın huzurunu bozmaktan” 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu