Sağlık

Psikolojik danışmanlık arttı

Sektörün lider markası AVITA tarafından geliştirilen Çalışan Güçlendirme Programı, iş yerinde verimliliği ve karlılığı artırmak için İnsan Kaynakları yöneticilerini ve kurumları desteklemeye 2023 yılında da devam ediyor. AVITA’nın 2 milyondan fazla kullanıcısı arasından derlediği araştırma raporunda farklı detaylar yer alıyor.

 

Çalışanlar ve Aile Bireyleri En Manevi Danışmanlık Hizmetlerinden Yararlanıyor

Araştırmalara göre hastalık dışındaki belirsizlik, gerginlik, günlük ve güncel olaylar psikolojiyi olumsuz etkiliyor. Toplumun havasını etkileyen salgın ve ekonomik sorunlarla birlikte Türkiye’de son beş yıldır “mutlu” olduğunu belirtenlerin oranı düşüyor. TÜİK tarafından yapılan araştırmadan memnun olduğunu beyan eden 18 yaş ve üstü bireylerin oranı 2018’de %53 iken 2022’de %49’a geriledi.

Türkiye’nin önde gelen birçok markasına danışmanlık hizmeti veren AVITA’nın yaptığı araştırma memnuniyet tablolarını doğruluyor. 2023 İlk Yarı Yılı Değerleme Raporu’na göre en çok tercih edilen hizmet %45 ile Manevi Danışmanlık oldu. Çalışanlar tarafından en çok talep edilen ikinci hizmet ise %26 ile Mevzuat Danışmanlığı olarak öne çıkıyor ve bu da gündemin en önemli konularından biri. Bu yılın ilk altı ayında en çok tercih edilen hizmetlerden biri de Tıbbi Bilgi Danışmanlığı oldu. Medikal bahislerde takviye ihtiyacı olanların oranı %8 olurken, arayanlar en çok çocuk hastalıkları için baz aldı. Bunun dışında Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı (%6), Finansal Bilgiler (%6), Veteriner Danışmanlığı (%2), Genel Bilgiler (%6), Bel, Boyun, Sırt Ağrıları ve Ofis Ergonomisi (%1) alanlarında çalışanlara destek verilmiştir. 2023’ün ilk yarısında çeşitli konularda danışmanlık hizmetlerinin %61’iyle kadınlar ilk sırada yer alıyor. Erkeklerde ise bu oran %39 olarak gerçekleşti. En fazla Hukuk Danışmanlığı hizmetini erkek çalışanlar alırken, kadın çalışanlar en çok Manevi Danışmanlık alanında uzman kişilere başvurarak hizmet almıştır.

Psikolojik Danışmanlık hizmeti alanların %82’si kendilerine altlık sağlarken, %16’sı eş ve aile bireyleri, %2’si çocukları ile ilgili konularda uzmanlara ulaştı. En çok davet edilen psikolojik sorunların başında %13 ile korku belirtileri geldi. Araştırma sonuçlarına göre, çalışanların %6’sı Depresif Belirtiler, %5’i çocukluk gelişimi, %4’ü ilişki sorunları, %4’ü travmatik olaylar ve travma sonrası gerginlik belirtileri, %3’ü evlilik sorunları, duygu yönetimi ve ergenlik dönemi danışmanlığına başvurmuştur.

AVITA İş Mükemmelliği Müdürü Banu Mercan Öztürk yaptığı açıklamada; “ Çalışanlar ve aile üyeleri; İş-yaşam istikrarı, işteki ilgiler, iş ve işyerinden kaynaklanan kişisel sorunlar, yıldırma ve şiddet, evlilik, aile ve bağ sorunları, alkol/madde kullanımı, travmatik olayların çözümü için manevi danışmanlardan destek istiyor. AVITA olarak hizmet verdiğimiz firmaların çalışanlarına 7 gün 24 saat Manevi Danışmanlık, Mevzuat Danışmanlığı, Tıbbi Bilgiler, Finansal Bilgiler, Yenidoğan Bakımı, Sağlıklı Beslenme, Bitki Bakım Danışmanlığı,Boyun, Sırt Ağrısı ve Ofis Ergonomisi Veteriner Danışmanlığı, TeknoDestek ve Genel Bilgilendirme alanlarında yanınızdayız. Gerektiğinde müvekkillerimize yüz yüze manevi danışmanlık hizmeti de vermekteyiz.” söz konusu.

 

Ev sahibi – Vurgulanan Kiracı Bağları

Son dönemlerde yükselen kiralar, mal sahipleri ile kiracılar arasındaki kira alacakları, kat mülkiyeti anlaşmazlıkları ve mahalle hukuku gündemde. AVITA Temel Çalışan Programı 2023 Birinci Yarı Değerlendirme Raporu’nda, çalışanların ve aile üyelerinin en fazla danışmanlık hizmeti aldığından biri Mevzuat Danışmanlığıdır. Rapor sonuçlarına göre Mevzuat Danışmanlığı alanların oranı %26 olarak gerçekleşti. Ev sahibi-kiracı sorunları dışında, çalışanlara kredi kartı sorunları, tüketici hakları, boşanma sonrası hak ve sorumluluklar, borç/alacaklara ilişkin sorun ve haklar gibi konularda Mevzuat Danışmanlığı verilmiştir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberekinozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu