Haber

Şanlıurfa’da Koruyucu Aile Olarak Aldıkları Çocuk Geri Alındı

ŞANLIURFA’da 10 yıldır evli olan İbrahim Halil ve Feride Ceylan çifti, 5 aylık Milat Deniz Arca’yı 11 ay önce koruyucu aile olarak yanına aldı. Ceylan çiftinin 11 ay boyunca bakımını üstlendiği çocuk, ailenin çocuğunun nüfustan düşülerek evlatlık verilmesi talebi üzerine geri alındı. Acılı Ceylan çifti, çocuğun kendilerine verilmesi için de başvuruda bulunarak yetkililerden yardım istediklerini belirtti.

Şehitlik İlçesi’nde yaşayan halk otobüsü şoförü İbrahim Halil Ceylan ve eşi Feride Ceylan, çocukları olmadığı için 2 yıl önce Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne koruyucu aile olmak için başvurdu. O zamanlar 5 aylık olan Milat Deniz Arca, 28 Şubat 2023 tarihinde koruyucu aile statüsünde Ceylan çiftine teslim edildi. Milat Deniz’e 11 aydır kendi çocukları gibi bakan Ceylan çiftine, 3 ayda bir kontrole gelen görevliler tarafından olumsuz rapor verilmedi.

AİLESİ KENDİSİNİN EVLATLIĞA VERİLMESİNİ İSTEDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü dün aileyi arayarak çocuğun kendilerinden alınacağını bildirdi. Telefon görüşmesinin ardından eve gelen görevliler, Milat Deniz Arca’nın öz anne ve babasının, çocuklarının nüfustan çıkarılıp koruyucu aile yerine evlatlık verilmesini talep ettiğini söyledi. Başvuru kapsamında Milat Deniz, çocuğun alınıp evlat edinme başvurusunda bulunan farklı bir aileye verileceği belirtilerek aileden alındı. Aile uzun süre gözyaşı dökse de polisler Milat Deniz’i Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne götürdü.

‘ÇOCUK BİZİ 1 YILDIR AİLESİ OLARAK TANIYOR VE BİZ ONA ÇOK ALIŞIK’

Olayın ardından geceyi uykusuz geçiren Ceylan çifti perişan olduklarını söyledi. İbrahim Halil Ceylan, 11 ay boyunca kendi çocukları gibi baktıkları Milat Deniz’in geri alınmasıyla perişan olduklarını belirterek, “Çocuğumuz olmadığı için koruyucu aileye başvurduk ve 2 yıl bekledik. 2 yılın sonunda geçen yıl bizi arayıp Milat Deniz’i verdiler. Bu çocuk 1 yıldır bizimle.” “Biz onu ailesi olarak tanıyoruz ve ona çok alıştık. Biyolojik annesi istemedikçe çocuğu bizden kimsenin alamayacağı söylendi. Çocuğu yanımızda tutmak için tüm kurallara uyuyoruz. Denetimlerde herhangi bir yük yok. Çocuğun bize geri verilmesi için yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

‘ÇOCUĞUMUN KOLYESİNİ KOKUYORUM’

Milat Deniz’in geri götürülmesinin ardından gözyaşı döken Feride Ceylan, çocuğun kendilerine iade edilmesini isteyerek, “Çaresiz kaldık. Çocuğum elimden alındıktan sonra kolyesinin kokusuyla duruyorum. Bize yardım edin. Yoksun bıraktılar.” Çocuğunun annesi. İyisiyle kötüsüyle ona baktım, çocuğumu bana geri versinler.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, uygulamanın, biyolojik annenin çocuğun nüfustan düşülerek evlatlık verilmesi talebi üzerine gerçekleştiğini bildirdi.

?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu