Haber

‘Seccade’ tartışmasında ev sahibi: Sağduyudan uzak, adaletsiz…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın müşterek cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaşarak, “Ayakkabınızla bastığınız yer, Müslümanların yürürken kullandıkları seccadedir.” secde”.

Fotoğrafın sosyal medyada yayılması ve bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun hedef gösterilmesi üzerine hem CHP’den hem de CHP liderinden açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Özür dilerim, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Milletim başta olmak üzere dünyada kimsenin canını yakmak istemem. İstismarcıları ve çıkardıkları propaganda aygıtlarını burada bırakıyorum.” Milletimizin vicdanına kullanın.”

Öte yandan eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, söz konusu fotoğrafın çekildiği iftar davetinin ev sahibi İstanbul Platformu’nun adıyla ilgili tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Tatlıoğlu, yaptığı açıklamada, söz konusu fotoğrafın, iftar davetinin düzenlendiği restoran işletmecisinin odasında çekildiğini, kalabalığın yol açtığı dikkatsizliğin fotoğraflara yansıdığını belirtti.

CHP genel başkanının fotoğraf üzerinden hedef gösterilmesine “Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan haksız eleştiriler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır” diyerek tepki gösteren Müftüoğlu, “Siyaset böyle bir zihniyetle yapılıyor. Acımasız, anlayışsız ve suçlayıcı bir dil hepimizi yordu. Bu gerçeği kamuoyu ile paylaşmak benim sorumluluğumdur. Bu benim görevimdir.”

Müftüoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam İstanbul Platformu adına verdiğimiz iftar yemeğine katıldı.

Halil İbrahim Sofrası’na ilahiyatçılar, akademisyenler, eski ve yeni bürokratlar, milletvekilleri ve arkadaşlarımız katıldı.

Sayın Kılıçdaroğlu, iftarın ardından adalet konusunda dikkat çekici bir konuşma yaptı. Yemekten sonra kalabalık bir ortamda (restoran müdürünün odasında) hatıra fotoğrafları çekildi. Kalabalığın neden olduğu dikkatsizlik, söz konusu fotoğraflara da yansıdı.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun haksız eleştirisi sağduyudan uzak ve haksızdır. Siyasetin bu kadar acımasız, anlayışsız ve suçlayıcı bir dille yürütülmesi hepimizi yordu. Bu gerçeği kamuoyu ile paylaşmak boynumun borcudur.”

BEKAROĞLU’DAN DESTEK

Müftüoğlu’nun açıklamasını Twitter hesabından paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, ‘yatak’ tartışmasına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“1. Olay bu, yani tesadüfen, tesadüfen oldu.

2. Seccade sadece bir halı/kilimdir, kutsal değildir.

3. İslami ve insani şeyleri suistimal ederek paraya çevirenlerin seccadeleri güzelleştirmeleri istismardan başka bir şey değildir.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu