Haber

Şekip Hardal’ın CEO’su olduğu Manhattan Global’in hikayesi nasıl başladı?

2010 yılında kurulan Manhattan Global şirketi büyümeye devam ederken, CEO’su Şekip Hardal başarı öyküsünü anlattı.

Manhattan Global’in hikayesi nasıl başladı?

2010 yılından itibaren dünya genelinde vatandaşlık programlarına ilgi artmaya başladı. Bu konuyla ilgili uluslararası programlara da katılarak, uluslararası iş yapan Türk iş adamlarının vize sorunlarının çözümüne odaklandım.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşama ve yatırım yapma imkanı sağlayan EB-5 Green Card programı kapsamında birçok Türk yatırımcıya danışmanlık hizmeti verdim. New York’ta yaptığımız projelere yaptığımız yatırımlar sonucunda New York ve Miami’de ofis açma kararı aldık ve böylece New York’ta Manhattan Global ile global bir danışmanlık şirketi olarak yolumuza devam ettik.

Manhattan Globally olarak Türkiye’de değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyorsunuz. Gecenin en önemli amacı neydi?

Manhattan Global şu ​​anda Karayip adası ülkesi Antigua ve Barbuda’nın vatandaşlık programının resmi temsilcisidir. Yani şirketimiz vatandaşlık başvurularını aracısız olarak doğrudan alabilmektedir. Antigua Vatandaşlık ve Yatırım Daire Başkanı Jeff Hadeed, davetimiz üzerine İstanbul’a geldi ve Beylerbeyi Sezen Hanım Konağı’nda onuruna bir resepsiyon verdik.

Verdiğiniz Antigua ve Barbuda pasaportunun avantajları nelerdir?

Antgua & Barbuda pasaportu dünyada 150’den fazla ülkeye vizesiz seyahat imkanı sağlar. Antigua & Barbuda, Avrupa Birliği ülkelerine girdikten sonra 90 gün, İngiltere’de ise 180 gün vizesiz kalmanıza olanak tanıyan güçlü bir pasaporta sahiptir. Kanada ile yapılan anlaşma kapsamında Antigua vatandaşları yakında Kanada’ya e-vize ile giriş yapabilecek.

Türk iş adamlarını ön planda tutmanızın nedeni nedir?

Kovid-19 ve Rusya-Ukrayna savaşının ardından dünyada seyahat özgürlüğü konusunda ciddi sorunlar yaşanmaya başladı. Başta Amerika, Avrupa Birliği ülkeleri ve İngiltere olmak üzere ekonomisi güçlü olan müreffeh ülkeler, iş ve turist vizeleri de dahil olmak üzere vize süreçlerine kısıtlamalar getirmeye başladı. Türk iş insanlarının bu süreçten olumsuz etkilendiğini tespit ederek firma olarak Antigua & Barbuda eyaletiyle temasa geçtik. Antigua’nın farklı vatandaşlık programları vardır; Mesela 150/200 bin dolar bağışla 4 kişilik bir aile 3 ay içinde pasaport alabiliyor.

Önümüzdeki dönemde geleceğe yönelik ne tür projeler planlıyorsunuz?

Manhattan Global, adından da anlaşılacağı üzere global bir danışmanlık şirketidir. Önümüzdeki dönemde şirketimizin “Küreselleşmenin yeni pasaportu” sloganı kapsamında öncelikle Türk iş insanlarının dış ticaret faaliyetlerini kolaylaştıracağız. Türkiye’nin diğer ülkelerle ticaretinin artmasının önündeki en büyük engellerden birinin vize sorunları olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Çin ve Nijerya gibi diğer ülkelere vizesiz seyahat gerektiren ülkelerde de Manhattan Global yapısını kurmak ve iş dünyasıyla ortak faaliyetler yürütmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu