Ekonomi

Şirketlerin yabancı para birimlerinin TL’ye çevrilmesinde TCMB’den destek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), şirketlerin dövizlerini Türk Lirası’na çevirmesi durumunda şirketlere çevrilen fiyatın yüzde 2’sine kadar destek verecek.

TCMB’den yapılan açıklamaya göre, 2023 Para Politikası ve Liraizasyon Stratejisi kapsamında ticari hayatta liralaşmayı desteklemek için yeni bir adım atıldı.

Bu kapsamda, şirketlerin yabancı para birimlerinin TCMB’ye satışı sırasında, şirketler taahhütleri karşılığında Türk lirasına çevrilen tutarın yüzde 2’si oranında döviz çevrim bazında alabilecekler.

Şirketler, ülkeye getirdikleri dövizin en az yüzde 40’ını TCMB’ye sattıktan sonra, kalan dövizi karşılıksız dönüştürme hesabına kullanabilecek ve 2’ye kadar döviz çevrim desteği alabilecek. taahhütleri karşılığında Türk Lirasına çevrilen tutarın yüzde

Bankalar, TCMB’ye satılacak döviz ile Türk lirasına çevrilecek dövizin vadeli mevduat ve katılma hesaplarının yabancı menşeli olduğunu belirleyecek.

Söz konusu eke ilişkin TCMB’nin Firmaların Yabancı Para Cinsinden Türk Lirasına Dönüşümünün Desteklenmesine İlişkin Tebliği bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu