Yaşam

Türkiye’den yetenekli dansçılar Red Bull Dance Your Style Dünya Finali’nde dünyanın en iyisi olmak için yarışacak

Hip hop, popping, house üzere tüm sokak dansı cinslerini bünyesinde barındıran dans müsabakası Red Bull Dance Your Style’ın 2022 Dünya Finali, 10 Aralık’ta Güney Afrika’da gerçekleştirilecek. Türkiye’yi Biser Bayram Keyifli ve Akay Üstünel’in temsil edeceği finalde dansçılar dünyanın en güzeli olmak için yarışacak. Yetenekli dansçıların birincilik için ter dökeceği finalde jürilik vazifesini ise izleyiciler üstlenecek.

İzleyicinin heyet olarak dansçıları oyladığı müsabaka; Red Bull Dance Your Style’da nefes nefese seyredilen Türkiye finalinin akabinde dünya finali heyecanı başladı. Birbirinden yetenekli 16 dansçının kozlarını paylaştığı Türkiye finalinde oyların çoğunluğunu alarak birinci seçilen Biser Bayram Keyifli ve bir evvelki yılın birincisi Akay Üstünel Red Bull Dance Your Style Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

30’dan fazla ülkede, 50 farklı noktada düzenlenen Red Bull Dance Your Style’ın dünya finali 10 Aralık günü Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenecek. Hip hop, popping, house dance üzere sokak dansı tarzlarının sergilendiği yarışta dünyanın her yerinden katılan yetenekli dansçılar en argümanlı hareketlerini ve hünerlerini izleyiciyle paylaşma fırsatı bulacak.

RED BULL DANCE YOUR STYLE HAKKINDA

30’dan fazla ülkede, 50 başka noktada düzenlenen Red Bull Dance Your Style, dansçıların rastgele bir street style tipinde performans sergilediği, müziğe ve beklenmedik ritimlere doğaçlama ayak uydurduğu, izleyicilerle etkileşime geçtiği teke tek müsabaka formatında gerçekleşen dans yarışıdır. Bulunduğu kentin kültürüne nazaran de şekillenen Red Bull Dance Your Style, İtalya’da tanınan dansın figürleriyle klâsik dansla buluşurken, Fransa’da sokak dansı ile Japonya’da ise takibi güç süratli figürler izleyicileriyle yine şekilleniyor. Seyircinin kartlarını havaya (kırmızı veya mavi) kaldırarak oyladığı dansçılar, evvel dans pistine sonra birbirlerine meydan okuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu